Hallo,

Ik ben Dineke van den Bos

Ik ben gecertificeerd leefstijlcoach met als specialisatie chronische ziekten.

 

Graag ga ik samen met jou op pad om de leefstijlaanpassingen die bij jou het meeste effect hebben te integreren in jouw leven. Al tijdens het coachtraject zul je je positiever en energieker gaan voelen en durf je weer vooruit te kijken!


Grip op je chronische ziekte,

Positiever, energieker en weer durven dromen!

Mijn verhaal

Ik ben Dineke van den Bos en gecertificeerd leefstijlcoach met als specialisatie chronische ziekten.

Leefstijlcoaches hebben bijna allemaal al een heel leven achter zich, voordat ze beginnen met het coachen van anderen. Mijn eigen verhaal kent ook allerlei wendingen die mij totaal onverwacht overkwamen. Zo heb ik ondanks mijn PCOS* toch een prachtig viertal kinderen gekregen en heb ik me niet laten tegenhouden door mijn auto-immuunziektes**. Mijn loopbaan begon als IT consultant en nu ben ik een gecertificeerd leefstijlcoach die nog steeds niet uitgeleerd is en nu een HBO opleiding volgt.

Ook ik heb me lang onzeker gevoeld over mijn ziektes, vooral omdat ik het gevoel had dat ik de controle over mijn eigen leven steeds meer aan het verliezen was. Daarbij had ik weinig energie en moeite met mijn geheugen en concentratie, waardoor ik ook steeds minder zin had om iets te gaan ondernemen.

Op het moment dat mijn arts er weer bij mij aandrong om een operatie te ondergaan in de hoop om één van mijn symptomen misschien wat te verlichten, ging er bij mij een knop om. Wat zijn nu eigenlijk de oorzaken van mijn ziektes en wat kan ik zelf doen om alles wat meer beheersbaar te krijgen? Omdat mijn arts hier geen antwoorden op had, heb ik de opleiding tot leefstijlcoach gevolgd om ook anderen op weg te helpen naar een betere gezondheid.

Bij mijzelf en tijdens het coachen heb ik ervaren dat alleen je leefstijl aanpassen niet altijd werkt. Hiervoor moet je echt naar de oorzaken gaan zoeken en precies die aanpassingen toepassen die het meeste effect hebben op jouw lichaam en jouw gezondheid. Voor iedereen is dit anders, en daarom ben ik me nu verder aan het specialiseren in een oplossingsgerichte, integrale geneeskundige aanpak van ziektes om mensen hiermee nog verder te kunnen helpen. Vooral in het ontstaan en het aanpakken van auto-immuunziektes ben ik mezelf extra aan het verdiepen om zo nog meer grip te kunnen krijgen op deze ziektes. Hiertoe volg ik momenteel op de HBO opleiding Klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI) wat een unieke meta-discipline is binnen alle medische en paramedische beroepen. In deze wetenschappelijke opleiding wordt onderzocht hoe gezondheid op alle niveaus in stand kan worden gehouden en/of worden hersteld.

Graag start ik met jou een zoektocht naar het ontstaan van jouw ziekte, zodat ook jij eindelijk kan begrijpen waarom je ziek geworden bent en waarom je deze ziekte hebt gekregen. Daarna gaan we samen op pad om de leefstijlaanpassingen die bij jou het meeste effect hebben en die echt bij jou passen, met kleine stapjes op een natuurlijke manier te integreren in jouw leven. Je zal merken dat kleine veranderingen al een groot verschil maken, zodat jij je al tijdens het coachtraject positiever en energieker gaat voelen en dat je ook weer vooruit durft te kijken.

Grip op je chronische ziekte,

Positiever, energieker en weer durven dromen!


* PCOS is de afkorting voor het Polycysteus Ovarium Syndroom. Letterlijk betekent dit dat er meerdere (poly) vochtblaasjes (cysten) in de eierstok (ovarium) aanwezig zijn. Als je PCOS hebt, dan heb je geen eisprong en ben je minder vruchtbaar.

** Wanneer je een auto-immuunziekte hebt, valt je eigen immuunsysteem één of meerdere organen aan. Voor ieder orgaan kan je aan meerdere auto-immuunziektes denken: zoals bijvoorbeeld de huid (psoriasis, vitiligo), de schildklier (hashimoto, graves), de alvleesklier (diabetes type 1), de darmen (coeliakie, crohn), de maag (pernicieuze anemie), de gewrichten (reumatoïde artritis), en nog veel meer organen.

>